Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anvelosh/public_html/geometrie3d.ro/inc/class.MySQL.php on line 9
Ce inseamna geometrie roti?
Logo
Sos. Colentina, nr. 320 (250m de la AGIP) Tel: 0767 963 551

Ce inseamna geometrie roti?


Ce Inseamna Geometrie Roti 1423495665280

Geometria sistemului de directie se refera la pozitia rotilor in raport cu pozitia volanului si directia de deplasare. Unghiurile care sunt responsabile pentru directiile de miscare ale fiecarei roti sunt urmatoarele:

 

Unghiul de convergenta

Unghiul de convergenta este unghiul format de planul vertical al rotii cu planul longitudinal al autovehicului. Un reglaj incorect al acestui unghi va rezulta printr-o uzare asimetrica a anvelopelor, o pozitia incorecta a volanului si prin stabilitate scazuta.

geometrie-auto-1

Unghi de convergenta

 

 

Unghiul de cadere

Unghiul de cădere al roţilor este unghiul, măsurat în grade, dintre linia mediană a rotii şi perpendiculară pe sol, atunci când se priveşte vehiculul din fata.

geometrie-auto-unghi-de-cadere-pozitiv

Unghi de cadere pozitiv

Unghi de cadere negativ

Unghi de cadere negativ

 

 

Efectele unui ungi de cadere incorect se traduc prin uzarea incorecta a anvelopelor si stabilitate scazuta in timpul virajului.

 

Unghiul de “fuga” (inclinatie longitudinala a axei pivotului)

Ungiul de fuga este ungiul format de axa pivotului si planul longitudinal perpendicular pe sol privind autovehiculul din lateral.

Inclinatie longitudinala a axei pivotului

Inclinatie longitudinala a axei pivotului

Reglajul acestui unghi influenteaza stabilitatea in timpul virajului. De asemenea este unghiul responsabil pentru ghidarea rotilor catre directia de mers dupa efectuarea unui viraj.

 

Unghiul de inclinatie transversala a axei pivotului

Este unghiul format de planul rotii si axa transversala a pivotului. Efectele unui reglaj necorespunzator asupra acestui unghi pot afecta stabilitatea autoturismului precum si tendinta de a indrepta rotile spre directia de mers dupa efectuarea unui viraj.

Inclinatie transversala a axei pivotului

Inclinatie transversala a axei pivotului

Geometrie Roti 3D Autoturisme

  • Diagnoza Unghi de Fuga
  • Geometrie Computerizata
Vezi preturi ...

Geometrie Roti 3D Dube

  • Echilibrare Roti
  • Incarcari cu Azot
  • Geometrie Roti Bucuresti
Vezi preturi ...

Geometrie Roti 3D SUV-uri

  • Vulcanizare la rece
  • Geometrie Roti Pret
Vezi preturi ...